Reanimatietrainingen

Het is belangrijk om je reanimatievaardigheden regelmatig te trainen. Het best is om elk jaar een opfristraining te volgen.

Waar kan ik een training volgen?

HartslagNu organiseert zelf geen reanimatietrainingen. Er zijn veel verschillende opleiders in het hele land waar je een training kunt volgen. Let er wel op dat een training volgens de richtlijnen van de Nederlandse Reanimatie Raad wordt gegeven.

Op de website van onder andere de Hartstichting en de Nederlandse Reanimatie Raad kun je zien waar je bij jou in de buurt een reanimatietraining kunt volgen. Een bhv-training via je werkgever volstaat ook. Ook zijn er veel lokale EHBO-verenigingen die reanimatietrainingen organiseren.

Hoe lang is mijn training geldig?

HartslagNu gaat niet over de geldigheid van je training. Vraag bij jouw opleider na hoe lang je training geldig is. Vaak staat dat ook op het certificaat dat je hebt gekregen. Heb je een certificaat van de Nederlandse Reanimatie Raad gekregen? Dan staat daar geen geldigheid meer op, maar alleen de datum waarop je de cursus hebt gevolgd.

Wat vul ik in bij HartslagNu?

In je HartslagNu-account vragen we je in te vullen tot wanneer je scholing geldig is. Heb jij een certificaat zonder geldigheid, of een ander soort training gevolgd waarbij je geen certificaat hebt gekregen? Neem dan de datum van de gevolgde training en tel er een jaar bij op.

Blijf trainen!

Het is belangrijk om je vaardigheden te blijven trainen. De Nederlandse Reanimatie Raad adviseert om in ieder geval elk jaar een opfristraining in de basale reanimatie te volgen. Heeft er meer dan een jaar tussen gezeten? Dan is het goed om weer een basistraining te volgen.

Lees ook

> Tips voor burgerhulpverleners
> Na een reanimatie
> De HartslagNu app
> Opleiding in Bronckhorst

Bron: HartslagNu

Reacties zijn gesloten.