Nieuwe AED Achter Drempt

 Een succesvolle reanimatie staat of valt bij snel ingrijpen door mensen die weten hoe te handelen. De beschikbaarheid van 24/7 bereikbare én betrouwbare AED’s speelt daarbij een belangrijke rol.
In 2008 heeft de gemeente Bronckhorst daarom de stichting AED Bronckhorst in het leven geroepen. In alle dorpskernen van de gemeente kwam er een AED te hangen, zodat er een dekkend netwerk ontstond. Het gebruik van de AEDs kan natuurlijk alleen maar werken als er voldoende mensen/vrijwilligers zijn die de AEDs kunnen bedienen. Daarom hebben een aantal instanties, zoals EHBO verenigingen en dorpsbelangen ervoor gezorgd dat er ook cursussen worden gegeven over het gebruik van de AED. Inmiddels heeft de gemeente zich teruggetrokken uit het beheer van de AEDs en is de Stichting AED Bronckhorst in het leven geroepen.
Nu, in 2022, zijn een aantal van AED aan vervanging toe en hebben we als stichting ervoor gekozen om zoveel mogelijk dezelfde soort AED te gaan gebruiken. In geval van nood is het voor een vrijwilliger makkelijk om te werken met een  AED waarmee ze ook getraind hebben. Natuurlijk werkt iedere AED in principe hetzelfde, maar er zijn veel fabrikanten die een AED op de markt brengen en die zijn allemaal net iets anders.

We hebben een begin kunnen maken in Drempt en Keppel. Dankzij Hans Huntelaar als tussenpersoon hangen er nu 3 nieuwe AEDs in Laag Keppel en Voor Drempt en is er sinds kort ook één geplaatst in Achter Drempt. Op de foto ziet u  de beheerder van de AED in Achter Drempt, die de nieuwe AED ophangt. De financiële ondersteuning komt van de Stichting Kruiswerk Hummelo, Voor en Achter Drempt.  De EHBO vereniging in Drempt zal in het najaar  een reanimatie cursus verzorgen met het gebruik van deze AED.

Reacties zijn gesloten.