Hengelo voorzien van nieuwe AED’s

In Hengelo aan de Steintjesweide, de Sarinkkamp, de Kampstraat, in Keijenborg, Varssel en Veldhoek, zijn de zes AED’s die in beheer zijn van de AED Stichting Bronckhorst en die 24/7 bereikbaar zijn, vervangen door nieuwe.

De oude exemplaren hebben 15 jaar trouwe dienst gedaan en waren in 2024 volgens de planning aan vervanging toe.

Fons Huurneman, penningmeester van de AED Stichting, heeft namens deze stichting een beroep gedaan op de Stichting Het Groene Kruis Hengelo Gld om financieel bij te dragen aan de kosten van deze vervanging. Per ommegaande heeft het bestuur van Het Groene Kruis uiterst genereus gereageerd en het volledige bedrag van de vervanging van deze AED’s aan de AED Stichting gedoneerd. Johan van den Berg, voorzitter van de AED Stichting, bedankte hen dan ook zeer uitgebreid voor deze fantastische bijdrage. “Behalve dat nu deze zes AED’s zijn vervangen, is dit feitelijk ook een flinke bijdrage aan het voortbestaan van onze AED Stichting, omdat wij financieel onafhankelijk zijn van de gemeente Bronckhorst en zelf middelen moet zien te vergaren om onze taken nu en in de toekomst te kunnen blijven uitvoeren” aldus de voorzitter.

De inwoners van Hengelo en de drie dorpskernen van de voormalige gemeente Hengelo kunnen weer vele jaren vooruit met betrouwbare AED’s in hun woonomgeving, waarbij de AED Stichting zorgt voor het onderhoud van de AED’s en de buitenkasten waarin ze staan.

Reacties zijn gesloten.