Aanschaf nieuwe AED’s

Een succesvolle reanimatie staat of valt bij snel ingrijpen door mensen die weten hoe te handelen. De beschikbaarheid van 24/7 bereikbare én betrouwbare AED’s speelt daarbij een belangrijke rol.


In 2008 heeft de gemeente Bronckhorst daarom de stichting AED Bronckhorst in het leven geroepen. In alle dorpskernen van de gemeente kwam er een AED te hangen, zodat er een dekkend netwerk ontstond. Het gebruik van de AEDs kan natuurlijk alleen maar werken als er voldoende mensen/vrijwilligers zijn die de AEDs kunnen bedienen. Daarom hebben een aantal instanties, zoals EHBO verenigingen en dorpsbelangen ervoor gezorgd dat er ook cursussen worden gegeven over het gebruik van de AED. Inmiddels heeft de gemeente zich teruggetrokken uit het beheer van de AEDs en is de Stichting AED Bronckhorst in het leven geroepen.


Nu in 2022 een aantal van de AED’s aan vervanging toe zijn, hebben we er als stichting voor gekozen om zoveel mogelijk dezelfde soort AED te gaan gebruiken. In geval van nood is het voor een vrijwilliger makkelijker om te werken met een  AED waarmee ze ook getraind hebben. Natuurlijk werkt iedere AED in principe hetzelfde, maar er zijn veel fabrikanten die een AED op de markt brengen en die zijn allemaal net iets anders. Er is gekozen voor de Defisign die te zien is op de foto’s. Overal waar een AED aan vervanging toe is en de stichting zelf gaat zorgen voor de nieuwe AED, zal dit type komen te hangen. Deze AEDs zijn erg gebruiksvriendelijk ,hebben 10 jaar garantie, lage gebruiks -en onderhoudskosten en zijn bovendien scherp geprijsd.

Reacties zijn gesloten.